1 / 34
واژه بیلبورد، ( آگهی نما - مصوبه فرهنگستان زبان فارسی ) به هر فضایی که امکان نصب آگهی و تبلیغات در آن وجود داشته باشد، اطلاق می گردد. این فضای تبلیغاتی می تواند در هر دو بستر مجازی و حقیقی قرار داشته باشد. اما در میان عموم مردم، بیشتر به عنوان تابلوهایی خیلی بزرگ شناخته می شود که با هدف تبلیغات در آزادراه ها، بزرگراه ها و خیابان های پرتردد نصب می شود. این سازه های تبلیغاتی بزرگ در زبان انگلیسی billboard خوانده می شوند که به معنای "تخته ای برای اعلان عمومی" است. معمولا بیلبوردهایی که در خیابان ها نصب می گردند دارای یک پایه بلند می باشند که از فواصل دور قابل مشاهده اند. همین ویژگی، آنها را برای استفاده در صنعت تبلیغات مناسب نموده است. گرچه یک بیلبورد زمانی می تواند به معنای واقعی موثر باشد که علاوه بر داشتن یک طراحی خلاقانه، در یک موقعیت مکانی مناسب نیز قرار گیرد؛ چرا که مخاطبین برای مشاهده یک بیلبورد و دریافت پیام آن تنها 6 ثانیه زمان دارند. معمولا مجموعه ای از بیلبورد ها در اختیار یک ارگان دولتی یا کانون تبلیغات قرار دارد و ماهانه یا سالانه به اشخاص حقیقی یا حقوقی و کسب و کارها اجاره داده می شود .
استفاده از بیلبورد ها در صنعت تبلیغات به سالها پیش باز می گردد. از دیوار و ستون های سنگی( دیوارنگاره ها) ، می توان به عنوان نخستین بیلبورد های تبلیغاتی در طول تاریخ نام برد. پس از آن به مرور برای اولین بار تبلیغات توسط کسبه آمریکایی به حاشیه جاده ها کشیده شد. در سال ۱۸۳۵ ، اولین پوستر تبلیغاتی با ابعاد ۱۵ متر مربع برای تبلیغ یک سیرک در شهر نیویورک نصب شد. سرانجام در سال ۱۹۰۰ میلادی استفاده از بیلبورد در حوزه تبلیغات به اوج خود رسید. به طوریکه کسب و کارهای بسیار و گوناگونی از بیلبورد در جهت معرفی کسب و کار و خدمات خود به مردم بهره بردند. این خدمات بیشتر شامل لوازم بهداشتی و انواع خوراکی بود. گفتنی است که بیلبورد ها برای تبلیغات سیاسی در دوران جنگ جهانی به ویژه جنگ جهانی دوم نیز کاربرد داشته اند. پیام اصلی بیلبوردها در جنگ جهانی اول دعوت به میهن پرستی و تحقیر دشمن بود. اما در جنگ جهانی دوم، بیلبورد ها بیشتر شامل تصاویری از سربازهای در حال مرگ بودند. همچنین شواهدی وجود دارند که تاثیر تبلیغات بیلبوردی در روی کار آمدن نازی ها در آلمان را اثبات می کنند. نازی ها در زمان جنگ نیز اخبار مربوط به وضعیت کشور را از طریق بیلبورد های فیزیکی به اطلاع مردم می رساندند .
به گزارش سایت ویکی پدیا فارسی، در ایران تعیین اینکه اولین بیلبورد کی و کجا نصب شد کار آسانی نیست. همان قدر میدانیم که صنعت چاپ از زمان صفویه به ایران راه پیدا کرده و اولین روزنامه وقایع الاتفاقیه بوده است که در سال ۱۲۶۷ اقدام به چاپ آگهی کرد. همچنین از میان اخبار و متون میتوان پی برد که در زمان قاجار کاغذهای آگهی که به آن اشتهارنامه میگفتند، در شهرهای بزرگ وجود داشته اما به خاطر پایین بودن تعداد افراد باسواد پخش آگهی دوشادوش حضور جارچیان صورت میگرفته است. از تاریخ چاپ اولین پوسترها در ایران هم میتوان تخمین خوبی نسبت به زمان ظهور بیلبورد در ایران داشت. اولین پوسترها در ایران از حدود سال ۱۳۰۷ هجری چاپ شدند. دو مهاجر ارمنستانی با نام موشق و ناپلئون سارواری نخستین پوسترهای فیلم در ایران را طراحی کردند. در مجموع باید گفت تاریخچهی بیلبورد در ایران را باید بعد از ۱۳۰۷ یعنی بعد از ۱۹۲۸ میلادی بدانیم. مطمئناً این فاصلهی بیش از نود سال که بین ظهور بیلبورد در غرب و در ایران دیده میشود، ارتباط قوی با مسئلهی تاخیر در صنعتی شدن جامعهی ایرانی دارد که از حوصلهی بحث خارج است .
به گزارش سایت ویکی پدیای فارسی، بیلبوردها با توجه به نیاز میتوانند شامل بخشهای گوناگونی باشند؛ اما معمولاً بخشهای زیر را دارا هستند :
فونداسیون: در زیر زمین است و وظیفه نگهداری بار کل سازه را دارد .
پایه: صفحه نگهدارنده بر روی آن سوار میشود و جهت ارتفاع بخشیدن به تابلو استفاده میشود .
صفحه نمایش آگهی: فریم نگهداری آگهی است. یعنی همان قسمت پشت بیلبورد .
رویه تابلو: جهت نصب آگهی استفاده میشود و سطحی صاف و یکدست دارد .
سیستم نورپردازی: معمولاً پروژکتور یا لامپ مهتابی است .
راهروها و نردبانهای تعویض رویه .
کلیپس و سپری: جهت صاف نگهداشتن بنر بر روی بیلبورد استفاده میشود. یعنی با کشیدن بنر، باعث میشود صاف نگهداشته شود .
آگهی: این بخش همواره تغییر میکند و آگهیهای مشتریان بر روی آن نصب میشود. معمولاً به شکل بنر، فلکسی یا استیکر است .
از نظر طراحی سازهای؛ بیلبوردها میبایست در مقابل نیروی باد آنالیز و طراحی گردند. معمولاً یک بیلبورد باید استحکام کافی در برابر بادهایی با سرعت ۱۱۰ کیلومتر را داشته باشند. هر چند استاندارد این عدد در مناطق مختلف میتواند متفاوت باشد .
بیلبوردهای ساده، همان بیلبورد های عادی و معمول هستند که هر کسی حدقل یکبار آنها را در کنار جاده ها یا بین بلوارهای سطح شهر دیده است. این بیلبورد ها دارای یک صفحه بزرگ با اندازه های مختلف می باشند که محل نصب آگهی یا تبلیغ می باشد. این بیلبورد ها معمولا در اندازه های گوناگون به صورت افقی و عمودی وجود دارند که بسته به نیاز و میزان گسترگی فعالیت کسب و کارتان می توانید یکی از آنها را انتخاب کنید.
این نوع از بیلبوردهای مدرن که تلوزیون شهری نیز خوانده می شوند؛ نمایشگرهایی بزرگ از جنس led ضد ضربه و ضدآب می باشند که امکان نمایش انواع تصاویر و فیلم های تبلیغاتی در آنها وجود دارد. این بیلبوردهای مدرن به سبب نمایش فیلم همراه با جلوه بصری بسیار بالا، توجه افراد بیشتری را نسبت به بیلبوردهای دیگر به خود جلب می کند. بیلبورد های دیجیتال معمولا درمکان های پر رفت و آمد مثل میادین شهرهای بزرگ، چهارراه ها، پارک ها و استادیوم های ورزشی با اهداف تبلیغاتی مختلف نصب می شوند .
این نوع بیلبورد به عنوان مقرون به صرفه ترین راه برای اجرای تبلیغات محیطی شناخته می شود. لمپوست ها به اسم "بنرهای تیرچراغ برقی" در میان عامه مردم شناخته می شوند. علاوه بر قیمت، پروسه نصب لمپوست ها نیز نسبت به دیگر انواع بیلبوردهای تبلیغاتی سریع و آسان تر می باشد. در واقع این بیلبوردهای ساده را بر روی میله چراغ های بین بلواری یا حاشیه جاده ها در مکان های پررفت و آمد نصب می کنند. لمپوست ها نسبت به دیگر بیلبوردهای تبلیغاتی سایز کوچکتری دارند که این سبب می شود آگهی قرار گرفته بر روی آنها از فواصل دور به خوبی قابل مشاهده نباشد. از دیگر معایب آنها نداشتن امکان نورپردازی در شب است؛ در حالی که بیلبوردهای عادی از این امکان برخورد می باشند .
این بیلبورد در واقع نوعی استند تبلیغاتی است که اولین بار در ایران توسط سازمان شهرداری جهت اطلاع رسانی های عمومی استفاده شد. به طور معمول ابعاد این سازه ۳ در ۴ متر مربع می باشد که به وسیله یک پایه فلزی به طول ۶ متر، به صورت عمودی بر روی زمین قرار گرفته است . اندازه کوچکتر آن ها نسبت به بیلبوردهای ساده سبب شده بتوان آنها را در مکان های مختلف مانند مراکز خرید، مراکز تفریحی، دانشگاه ها، محوطه بیمارستان ها و ...به راحتی نصب و اجرا نمود. این نوع بیلبورد بیشتر مناسب کسب و کارهای کوچکی است که نیاز به تبلیغات گسترده ندارند .
لایت باکس جزء یکی از کوچکترین بیلبوردها به شمار می رود. این بیلبوردها بر روی یک پایه یا دیوار نصب می شوند. تعدادی لامپ کم مصرف درون فضای داخلی بیلبوردها تعبیه شده است که در شب نیز قابل مشاهده باشند. از لایت باکس برای نمایش اطلاعیه و تبلیغات در فضاهایی چون فرودگاه ها، پایانه های مسافربری و بیمارستان یا معرفی و تبلیغات برندی خاص در داروخانه ها، فروشگاه های بزرگ و غیره استفاده می شود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید از لایت باکس به عنوان یک ابزار دکوراتیو در ساخت سقف های مجازی نیز استفاده می شود .
عرشه پل می تواند محل گذر وسایل نقلیه یا عابرین پیاده باشد. برای نصب این بیلبورد نیاز یه پایه نیست و به آسانی بر عرشه پل نصب می شوند و از لحاظ دید موقعیت بسیار مطلوبی دارند. روشنایی پروژکتور، امکان نمایش تبلیغات این بیلبوردها در شب را نیز فراهم کرده است. طول این بیلبورد ها معمولا به طول پل بستگی دارد و حتی به ۱۰۰ متر نیز می رسد. به سبب وجود فضای بیشتر روی این نوع بیلبورد، طراحان محدودیت کمتری در در طراحی بر روی این نوع بیلبورد خواهند داشت که این خود یک مزیت محسوب می شود.
1. تسریع در آگاهی بخشی
بیلبوردهای تبلیغاتی به سبب اینکه همواره در معرض دید عموم قرار دارند، این امکان را به وجود می آورند که عموم مردم هر چه سریع تر با برند و محصول مدنظر آشنا شوند و همچنین آن را به خاطر بسپارند .
۲. بازگشت سرمایه بالا
طبق تحقیقاتی که در زمینه تبلیغات کسب و کارهای موفق صورت گرفته، تبلیغات محیطی و استفاده از بیلبورد برای تبلیغات بیشترین بازدهی و بازگشت بودجه را نسبت به دیگر روش های تبلیغاتی همراه داشته است .
۳. فراوانی مخاطب
بیلبوردهای جانمایی شده در مکان های پرتردد شهر، طیف گسترده ای از مخاطبین در سنین مختلف را در بر می گیرند. این امکان برای مخاطبین هدفی که از رسانه های اجتماعی استفاده نمی کنند، به ویژه افراد مسن می تواند روش تبلیغاتی مناسبی باشد .
4. عدم مزاحمت
با وجود اینکه بیلبوردها همواره در معرض دید مخاطبین قرار می گیرند اما بر خلاف تبلیغات حوصله سر بر و پیامک های تبلیغاتی مزاحم در بستر فضای مجازی واپلیکیشن ها که مخل آسایش مخاطبین هستند، هیچ نوع مزاحمتی را برای فرد به همراه ندارند .
5. زیباسازی شهر
گرافیک محیطی یکی از مهم ترین عوامل موثر در جذب و جلب توجه مخاطب می باشد. اگر یک بیلبورد به شکل خلاقانه ای طراحی و اجرا شود، می تواند به عنوان یک جلوه بصری جذاب در سطح شهر نیز محسوب شود؛ به طوریکه در ذهن مخاطب تا سالیان سال باقی بماند .
6. صرفه جویی در زمان
بیلبوردها نه تنها مزاحمتی برای افراد ایجاد نمی کنند، بلکه برای نمایش تبلیغات وقتی نیز از مخاطبین خود نمی گیرند؛ چرا که دیده شدن پیام یک بیلبورد تنها به چندثانیه وقت و توجه نیاز دارد .
7. روشی مقرون به صرفه
درست است که تبلیغات بر روی بیلبوردهای بزرگ مانند عرشه بر پل، هزینه بردار است اما نسبت به بسیاری از روش های تبلیغاتی دیگر مانند تبلیغات تلوزیونی و رادیویی که بعضا هزینه های میلیاردی دارند، مقرون به صرفه تر می باشد .
8. عدم محدودیت های فصلی و مناسبتی
گاها ممکن است تبلیغات شما در رسانه های تلوزیونی و رادیویی، با توجه به محتوای تبلیغاتی مربوطه، در مناسبت های خاص مانند عزاداری ها، قابلیت پخش و نمایش نداشته باشند. یا حتی شبکه های اینترنتی به دلایل گونان دچار قطعی شوند. در این مواقع جایگاه و ارزش بیلبورد ها در زمینه تبلیغات بیش از پیش مشخص می شود، چرا که بیلیوردها بدون هیج گونه محدودیت در تمام فصول و مناسبت های خاص قابل اکران و مشاهده می باشند .
9. دسترسی دائمی و بدون محدودیت
تبلیغات رسانه ای و دیجیتال مانند رادیو و تلوزیون و شبکه های اجتماعی به پیش نیازهایی مانند اینترنت، برق و غیره احتیاج دارند که اختلال در هر کدام از آنها می تواند دسترسی مخاطبین به تبلیغ شما را مختل کند. این در حالی است که بیلبورد در ۲۴ ساعت شبانه روز بدون هیچ پیش نیاز و محدودیتی در معرض دید تمام محاطبین قرار می گیرد .
همانطور که خواندید تبلیغات محیطی قدمتی بسیار دیرینه دارد و منشا آن را قبل از انقلاب صنعتی می دانند. برپایی بیلبورد های تبلیغاتی در خیابان های پرترافیک و میادین شهرها راهی بسیار موثر برای تبلیغات کسب و کارهای کوچک و بزرگ محسوب می شود؛ چرا که آنها می توانند بدون هیچ مزاحمتی، به سریع ترین شکل ممکن پیام شما را به مخاطبین برسانند. حال چه برای فروش یک محصول یا تبلیغ خدمات باشد چه برای اطلاع رسانی و برندسازی. بدون شک اگر بیلبوردها به شکل خلاقانه ای طراحی شوند و پیام مطلوبی را دارا باشند، می توانند اثر ماندگاری در حافظه مشتری بگذارند .
آژانس تبلیغاتی زرین با ۱۵ سال سابقه و همکاری با شرکت هایی چون چاکلز، مانا، اسنوا و... آماده ارائه هر گونه خدمات تبلیغاتی آنلاین و آفلاین از طراحی سایت و مدیریت شبکه های اجتماعی تا طراحی و نصب بیلبورد در استان های مازندران و گیلان و همچنین پخش تیزر و رئال های تبلیغاتی در رسانه های سراسر کشور در خدمت شما مشتریان محترم است .
رسالت نیروهای ما در کانون تبلیغات زرین، ابداع راه حل های خلاقانه و نو در جهت پیش برد اهداف کسب و کارهای گوناگون است .
آدرس: مازندران- تنکابن- میدان وادی- خیابان جمهوری- کوچه شبرنگ
در اینستاگرام ما را دنبال کنید
شماره تماس: 09118665090